Voltige

Sandra Jansen met Guinness

Voltige is gymnastiek op een paard, waarbij je allerlei oefeningen uitvoert. Het leuke is dat het een echt teamsport is met als teamleden de longeur, de voltigeurs en als belangrijkste lid het paard.

Het is mogelijk voltigelessen te volgen bij onze vereniging. Afhankelijk van de leeftijd wordt getraind op een paard of pony. De voltigelessen worden verzorgd door Sandra Jansen.

Naast de lessen zijn er nog andere activiteiten, zoals een onderlinge voltigewedstrijd en de jaarlijkse kerstshow, waarin alle groepen een demonstratie geven in een bepaald thema. Nog even de regels van de voltigeles op een rijtje:

• Het paard gezamenlijk klaarmaken voor de les, zodat er op tijd gestart kan worden met de warming-up. Dit betekent ruim op tijd aanwezig zijn!
  • Na de les gezamelijk het paard uitstappen, ton opruimen etc.
  • De les is pas afgelopen, wanneer het paard weer op stal staat.